با شوهر وسواسی چه کنم ؟

اتاق سوال و جوابدسته بندی: ازدواجبا شوهر وسواسی چه کنم ؟
هم خونه عضو سایت 7 سال قبل

۲۳ساله هستم و چهار ساله با آقایی آشنا شدم که باهم همسن هستیم. ما در دانشگاه با هم آشنا شدیم و تصمیم به ازدواج داریم. در این چند سال با اخلاق هم خوب آشنا شدیم و خانواده هامون هم در جریان این ارتباط هستند. مشکلی که منو نگران میکنه اینه که این آقا خیلی وسواس فکری داره. مثلا برای لباس پوشیدن حتما باید همه چیزش هماهنگ باشه. خیلی نسبت به لباس، مدل مو و ظاهرش وسواس داره. حتی چند بار به خاطر یک جوش روی صورتش یا به خاطر مدل ریش که دلخواهش نبوده، قرارمون به هم خورده. خیلی برای ظاهر و لباسش هزینه میکنه یا بعضی اوقات از هر لباسی دو، سه دست در رنگ های دیگه می خره. اوایل آشنایی مون اصلا اینطور نبود، اما من از وقتی بهش پیشنهاد دادم که از لباس های رنگی هم استفاده کنه یا یه مقدار اضافه وزنشو کم کنه، خیلی افراطی این کار را انجام میده و حالا آنقدر لاغر شده که نگرانشم. هرچی باهم صحبت و حتی دعوا می کنیم باز به این کارها و وسواس ها ادامه میده. من در این ماجرا خودمو مقصر می دونم. گاهی به خاطر سرماخوردگی معمولی آنقدر خودشو بیمار نشون میده که من واقعا نگران میشم. به نظر شما این وسواس در آینده مشکل بزرگی برامون ایجاد می کنه؟ خودش اصلا قبول نمیکنه که پیش مشاور بره و منم دیگه نمیدونم چطوری باهاش حرف بزنم که بفهمه خیلی زیاده روی می کنه. وقتی ازش می پرسم در آینده هم میخوای همین کارهارو انجام بدی میگه این به خاطر اینه که الان جوونم، بعدها که متاهل باشم ساده لباس می پوشم اما من باور نمی کنم. ممنون میشم راهنماییم کنید.
منبع سوال : نمناک به نقل از سیب سبز

1 پاسخ
هم خونه عضو سایت 7 سال قبل

۱- این طور که تعریف کردین، نامزد شما مبتلا به وسواسه. وسواس، برعکس چیزی که عامه مردم فکر می کنن، یک اختلال اضطرابیه، نه صرفا یک ویژگی شخصیتی. وقتی می گیم اختلال، یعنی فیزیوپاتولوژی بیماری برای ما مشخصه و به همین دلیل هم می تونیم درمانش کنیم. براتون جالبه که بدونین ما یکسری دارو داریم برای درمان وسواس. البته روش های روان درمانی و رفتاردرمانی هم یکی دیگه از پایه های درمان وسواسه. به هرحال تاکید می کنم باید به یک متخصص اعصاب و روان مراجعه و درمان وسواس رو شروع کنین.
۲- فکر می کنین از وقتی شما به ایشون گفتین این اتفاق افتاده و به نظر من این درست نیست. لزومی نداره خودتونو ملامت کنین. اختلالات روان پزشکی زمینه های ژنتیکی دارن. البته هر اختلالی ممکنه تو سنی خاص یا در شرایطی خاص به صورت ناگهانی خودشو نشون بده. اما عامل شروع کننده یا تشدیدکننده اختلال، عامل اصلی ایجادکننده اون نیست. در عین حال، اصرار شما به ایشون برای اصلاح رفتار که به گفته خودتون منجر به جر و بحث و دعوا میشه هم کار درستی نیست. افکار و رفتار وسواسی، اختیاری نیستن که شما به خاطرش ایشونو ملامت کنین.
برای همین گفتم که ایشون احتیاج به کمک حرفه ای داره و نصیحت های شما و هیچ کس دیگه، کمکی به ماجرا نمی کنه که هیچ، باعث بیشتر شدن فاصله شما و ایشون میشه. در عین حال نامزد شما باید خودش درک کنه که این مشکل، یه جور بیماریه و برای درمانش باید به پزشک مراجعه کرد. طبیعتا اگر ایشون هیچ جوری راضی نشه، شما کاری نمی تونین بکنین.
۳- هرگز فکر نکنین این مشکلات بعد از ازدواج خود به خود حل و فصل میشن. به حرف اونهایی که میگن آدم ها بعد از زن گرفتن یا شوهر کردن، مشکلات اخلاقی یا رفتاری شون حل میشه هم گوش نکنین. معمولا فرآیند ازدواج که استرس زاست، اختلالات روانی رو تشدید می کنه و البته بعضی اختلالات هم در طول زمان خود به خود تخفیف پیدا می کنن که لزوما ربطی به ازدواج نداره. توصیه من اینه که تا این مسئله حل و فصل نشده، برای ازدواج تصمیم نگیرین.
این جواب هم از سایت نمناک و به نقل از سیب سبز برداشته شده

رفتن به نوار ابزار